Plan-Fit: Live, Love, Laugh

Ik ben Marjolein Postma. Echtgenoot en moeder van 3 pubers. Altijd buiten en bezig.

18 jaar heb ik als kinderverpleegkundige gewerkt in Ziekenhuis Rijnstate Arnhem. In 2010 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Plan-Fit waar ik als kindergezondheidcoach vooral kinderen zag met overgewicht en obesitas.Heel veel van deze kinderen hebben een onderliggend probleem en in de loop van de jaren kwamen kinderen niet alleen voor hun gewicht naar mij toe maar vooral om lekkerder in hun vel en hoofd te komen. Zich zekerder en weerbaarder te voelen en vooral blijer te zijn. Plan-Fit is hierdoor gegroeid tot kinder- en jongerencoach praktijk.

Mijn missie is om kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet lekker in hun vel of hoofd zitten, weer een glimlach te geven.

Door zelfvertrouwen te creeren, kinderen dicht bij hun gevoel te laten komen, kinderen weerbaarder te maken en ze te laten zien dat ze een keuze hebben.

"Ik denk met je mee, ik geef je vertrouwen , ik laat je doen."

Hoofd-Hart-Handen (Helen Purperhart)

Mijn jarenlange ervaring als kinderverpleegkundige en kindergezondheidcoach (coaching van kinderen en jongeren met oa obesitas) komen samen in mijn werk als kindercoach.

Het ontstaan

Plan-Fit coaching bestaat al ruim 10 jaar. Sinds de start gebruik ik de door mijzelf ontwikkelde methode, Gezond en energieke leefstijl voor kinderen en jongeren. Gebaseerd op deze methode heb ik een opleidingsboek geschreven te gebruiken door kindergezondheidcoaches.

De methode is de afgelopen jaren doorontwikkeld op het gebied van kindercoaching. Denk hierbij o.a. aan meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld, weerbaarder maken, boosheid of faalangst onder controle, makkelijker kunnen leren en bovenal , je verhaal kwijt kunnen. Oplossingsgericht, psychomotorische aandacht, positief en systemisch coachen. Dat is waar we mee aan de slag gaan.

Al een jaar of 5 sta ik regelmatig voor de klas om les te geven over gezonde leefstijl. Een interactieve les in combinatie met koken. Deze lessen verzorg ik ook regelmatig in samenwerking met Vitanos of Healthy Heroes. Gezonde leefstijl betekend voor mij, welbevinden, je lekker in je vel voelen, sterk en zeker zijn, vertrouwen hebben in jezelf, keuzes kunnen en durven maken.

1x per maand ben ik nog aan het werk op de kinderpoli in het ziekenhuis en coach daar kinderen en jongeren die naast (ernstig) overgewicht, ook voor andere problematiek bij een kinderarts komen.

Rond 2011-2012 ben ik samen met kinderarts Petra van Setten, een jeugdarts en huisarts uit Arnhem het project GO! Gezond Onderweg gestart. Het eerste ketenzorg project voor kinderen met obesitas in Nederland starte in 2014 met het includeren van kinderen en jongeren, in de eigen wijk. Het opstarten, neerzetten en uitbreiden van dit project, naast het coachen van kinderen en hun gezin, was toen 1 van mijn werkzaamheden. Alle coachen heb ik tot in 2020 opgeleid tot kindergezondheidcoach voor de verschillende gemeenten en wijken van dit project.

Wil je ergens meer van weten of heb je vragen, mail of bel mij gerust.

Groetjes Marjolein

 

marjolein@plan-fit.nl

06-18350707


Agenda

Heeft u een vraag? Mail mij!

Hieronder ziet u een overzicht van de evenementen waar wij op aanwezig zullen zijn. [volledige agenda]

Wil je wat kwijt, stuur een mail op marjolein@planfitcoaching.nl.

 

Laat uw contactgegevens achter zodat er contact met u opgenomen kan worden.

Bovenstaande code is: