Plan-Fit: Lekker natuurlijk
Havermoutkoekjes
2 Flinke en goed rijpe bananen. Kan ook met 5 dadels of 5 a 6 gedroogde abrikozen
100gr havermout
35gr gehakte amandelen, cashewnoten, hazelnoten of pecannoten
40gr kokosrasp
20gr kokosolie (gesmolten)
Kaneel, ruime hoeveelheid. Vanille extract of poeder is ook erg lekker als variatie.
Evt. 25 gr rozijnen of cranberries (cranberries zijn altijd gezoet met diksap, suiker of glucose-fructose)
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
Prak de bananen met een vork tot een papje. Gebruik je dadels of gedroogde abrikozen voeg dan voor het pureren het beetje water of amandelmelk toe zodat het een smeuïge massa wordt tijdens het pureren met de staafmixer.
Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed.
Voeg een beetje water of amandelmelk toe als het te droog is en de ingrediënten niet aan elkaar blijven plakken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak ongeveer 12 bolletjes (2,5 cm) van het deeg, leg op de bakplaat en druk aan zodat het een plat koekje is.
Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
Je kunt de koekjes, luchtdicht en in de koelkast ongeveer 1 weekje bewaren.
vorige pagina: Vergoedingen
volgende pagina: tosti anders