Plan-Fit: tosti anders
Zomerijsjes
Vanille aardbeien soft serve
Ingrediënten (voor 3-4 porties):
3 bananen, in stukjes ingevroren
375 gram diepvriesaardbeien
1 tl vanillepoeder
scheutje kokosmelk
Doe alle ingrediënten in de blender, behalve de kokosmelk
Het is nu nog erg bevroren, dus wacht een paar minuutjes voor je begint
Doe een scheutje kokosmelk erbij en in de blender of met de staafmixer.
Dit gaat niet in één keer, dus stop tussendoor en blijf het ijs omscheppen en naar beneden duwen
Blend of staafmix tot alles verwerkt is
Serveer direct (of zet nog 15 minuutjes in de vriezer)
Bananenmagnums met pecannoten
Ingrediënten (voor 8 ijsjes):
4 rijpe bananen
200 gram pure chocolade
50 gram gehakte pecannoten
Ook nodig: houten ijsstokjes (of houten roerstokjes)
Haal de schil van de bananen en halveer ze
Steek de stokjes in de bananen en leg ze minstens 2 uur in de vriezer
Smelt de chocolade in een pannetje
Dip de bananen in de chocolade en leg ze te drogen op bakpapier
Strooi er direct de gehakte pecannoten overheen, voordat de chocolade weer hard wordt
Laat nog 15 min harder worden in de vriezer
Frambozen yoghurtijslolly’s
Ingrediënten (voor 6-8 ijsjes):
400 gram dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse yoghurt of kwark)
350 gram frambozen
vloeibare honing naar smaak
Roer de honing door de yoghurt, roer voorzichtig de frambozen erdoorheen.
Verdeel de yoghurt over de ijsvormpjes.
Zet ze minimaal 6 uur in de vriezer.
vorige pagina: Lekker natuurlijk
volgende pagina: Bewegen geeft rust en voldoening..