Plan-Fit: Nieuw

Stevia en steviaverhouding

De Bestanddelen:
De belangrijkste bestanddelen van de steviaplant zijn de Steviolglycosiden, die tussen de 250 en 450 keer krachtiger werken dan suiker.

Bovendien hebben ze het grote voordeel dat ze calorievrij zijn

Doordat de glycosiden helemaal oplossen in water, is winning betrekkelijk eenvoudig op een natuurlijke manier te verwezenlijken.

De twee belangrijkste Steviolglycosiden zijn Stevioside en Rebaudioside A die beide hittebestendig zijn tot 190-200°C.

Door de extreme zoetheid kan de smaak, wanneer het te hoog gedoseerd is, bitter aandoen. Eerst proef je alle andere ingredienten daarna pas het zoet. Neem daarom niet teveel. Stevia brengt de smaak ban dat waar het in wordt gebruikt nog meer naar voren. Zoals jam die sterker naar vruchten smaakt.

Stevia laat zich prima karamelliseren. Het smeltpunt ligt bij 200 graden (ipv 186 graden bij suiker). Bij gebruik in gebak moet je de oven dus wat hoger zetten, let wel op dat er niets verbrandt. Door de hogere temperatuur smaakt het alsof er gewoon suiker in zit. Bron: Marijn Kesselaar.

Verhouding stevia

 

Suiker

Fluid

Stevia poeder

Reb-A Puur

Drup. Gr.

t.lep. gr.

t.lep. gr.

50 gr.

28 1,5

¼ 1,25

1/6 0,25

100 gr.

57 3

½ 2,50

1/3 0,5

200 gr.

114 6

1 4,5

2/3 1

250 gr.

130 7,5

1¼ 5,6

1 1 1/2

 

Geplaatst op: 15-02-2012

vorige pagina: Agenda
volgende pagina: Alles in één overzicht

Agenda

Heeft u een vraag? Mail mij!

Hieronder ziet u een overzicht van de evenementen waar wij op aanwezig zullen zijn. [volledige agenda]

Wil je wat kwijt, stuur een mail op marjolein@plan-fit.nl.

 

Laat uw contactgegevens achter zodat er contact met u opgenomen kan worden.

Bovenstaande code is: